PRESENTACIÓ CATALÀ

CAT_OLGA TARRASÓ CLIMENT, NAVARRÉS, VALÈNCIA, 1956.

ARQUITECTA PER L’ESCOLA D’ARQUITECTURA DE BARCELONA (ETSAB), 1982.

MASTER EN ARQUITECTURA DEL PAISATGE PER LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA D’ARQUITECTURA (UPC), 1985.

ARQUITECTA DE LA DIRECCIÓ DE SERVEIS DE PROJECTES URBANS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA 1981-2000.

 

DES DE LA SEVA FUNDACIÓ EL 1981, FINS L’ANY 2000 VA SER MEMBRE DE LA OFICINA DE PROJECTES URBANS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA. ENTRE ELS PROJECTES REALITZATS DES D’AQUESTA OFICINA DESTAQUEN LA PLAÇA DEL GENERAL MORAGAS, LA REFORMA DEL PASSEIG MARÍTIM DE LA BARCELONETA, REALITZADA AMB JAUME ARTIGUES, JORDI HENRICH I MIQUEL ROIG, QUE VA OBTENIR EL PREMI FAD A ESPAIS EXTERIORS DE 1996 I LA COBERTURA DE LA RONDA DEL MIG A BARCELONA AMB JORDI HENRICH,QUE VA OBTENIR EL PREMI DÉCADA 2006 ENTRE D’ALTRES. ENTRE ELS DISSENYS DE MOBILIARI URBÀ REALITZATS EN AQUESTA ETAPA DESTACA EL BANC NU (1991).

 

EL 1996 VA SER COMISSÀRIA DE LA BIENNAL DE PAISATGISME DEL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA.

 

JUNTAMENT AMB CARME RIBAS I BERNARDO DE SOLA AL 2010 DIRIGEIX LA OFICINA DE LA DIAGONAL (DEPENENT DE L’ÀREA D’URBANISME DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA) PER A EL DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE DE TRANSFORMACIÓ DE L’AVINGUDA DIAGONAL PER A LA SEVA POSTERIOR CONSULTA CIUTADANA.

 

VA SER MEMBRE DEL JURAT DEL PREMI CIUTAT DE BARCELONA MODALITAT D'ARQUITECTURA (2015 I 2016), MEMBRE DEL JURAT DE LA MOSTRA INTERNACIONAL D'ARQUITECTURA CATALANA (2016) I MEMBRE ESPECIALISTA EN ESPAI PÚBLIC I PAISSATGE DE LA TAULA TEMÀTICA SOBRE ÀREES D'INNOVACIÓ I CENTRALITAT PER A LA DEFINICIÓ I ESTABLIMENT DE DIRECTRIUS PER SER INCORPORADES EN EL PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DE L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA.

 

LA SEVA CARRERA DOCENT ES DESENVOLUPA EN DIVERSES UNIVERSITATS ENTRES LES QUALS ES TROBEN:PROFESSORA DEL TALLER DE PAISATGE A L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE NAVARRA 1999-2002, DEL TALLER DE PAISATGE DE LA DIPLOMATURA D’ARQUITECTURA DEL PAISATGE DE LA UPC, 1998-2001, DE PROJECTES I I II A L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE BARCELONA, 2000-2002 I DE PROJECTES AL MÀSTER D’ARQUITECTURA DEL PAISATGE DE LA UPC 1997-1998.

 

HA FET CURSOS, TALLERS I CONFERÈNCIES A LES SEGÜENTS INSTITUCIONS: ESCOLA D’ENGINYERS AGRÍCOLES DE LA UPC, ETSAB, ESCOLA EINA DE DISSENY, ESCOLA ELISAVA, ESCOLA D’ARQUITECTURA LA SALLE DE LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA, ACADEMIE VAN BOUWKUNST DE ROTTERDAM, ARCHITECTURAL ASSOCIATION (AA) DE LONDRES, ETSAV I DIVERSES UNIVERSITATS I COL.LEGIS PROFESSIONALS D’ESPANYA, AIXÍ COM A GÖTEBORG, OSLO, COPENHAGUE, BRNO, STUTTGART, MÜNCHEN, WAGENINGEN Y PARIS ENTRE D’ALTRES.

 

DES DE 1991 CONSTITUEIX CONJUNTAMENT AMB JULIÀ ESPINÀS CASAS EL DESPATX PROFESSIONAL ESPINÀS I TARRASÓ S.C.P. PER A DESENVOLUPAR PROJECTES D’ARQUITECTURA, DISSENY I PAISATGE.

 

CAT_JULIÀ ESPINÀS CASAS, BARCELONA, 1954.

DISSENYADOR D’INTERIORS PER L’ESCOLA D’ARTS I OFICIS DE BARCELONA I DISSEN- YADOR GRÀFIC PER L’ESCOLA EINA, HA ESTAT DESENVOLUPANT LA SEVA FEINA DINS DEL CAMP DE L’ARQUITECTURA I EL DISSENY URBÀ.

DES DE 1980 FINS 1989 FORMA EQUIP PROFESSIONAL AMB ELS ARQUITECTES CARLES CRESPO, ANNA ALBÍN I ALBERT HERNANDO ON DESENVOLUPEN PROJECTES DINS DEL CAMP DE L’ESPAI PÚBLIC I D'’EDIFICACIÓ.

AL 1986 S’ENCARREGA DEL DISSENY DE LA REVISTA D’ARQUITECTURA A30 I DE NOMBROSES PUBLICACIONS DEL COL•LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA, DISSENYANT TAMBÉ LA GRÀFICA I EL MUNTATGE D’EXPOSICIONS PER AQUEST MATEIX COL•LEGI PROFESSIONAL AIXÍ COM LES PRIMERES EXPOSICIONS CELEBRADES AL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA (CCCB). ÉS EN AQUEST CENTRE QUE DURANT ELS ANYS 1993-1996 ÉS EL COORDINADOR D’IMATGE I SENYALITZACIÓ.

DES DE 1991 CONSTITUEIX CONJUNTAMENT AMB OLGA TARRASÓ CLIMENT EL DESPATX PROFESSIONAL ESPINÀS I TARRASÓ S.C.P. PER A DESENVOLUPAR PROJECTES D’ARQUITECTURA, DISSENY I PAISATGE.

DE 1994 A 1996 JUNT AMB OLGA TARRASÓ S’ENCARREGA DE LA COMUNICACIÓ GRÀFICA I DEL DISSENY DE LES INSTAL•LACIONS EFÍMERES DEL CONGRÉS DE LA UNIÓ INTERNACIONAL D’ARQUITECTES, UIA BARCELONA’96.

CAT_JOAQUÍM TARRASÓ CLIMENT, BARCELONA, 1970.

ARQUITECTE PER L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE BARCELONA, 2001.

ESTÀ ESTABLERT PROFESSIONALMENT A BARCELONA I GÖTEBORG (SUÈCIA), TREBALLANT PROFESSIONALMENT EN DIFERENTS TIPUS I ESCALES D'EDIFICIS PÚBLICS I PRIVATS I TAMBÉ EN PROJECTES URBANS RELACIONATS AMB L'ESPAI PÚBLIC. JOAQUIM HA ESTAT IMPLICAT EN MOLTS PROJECTES EN L'ÀMBIT DE LA PRÀCTICA PROFESSIONAL ARQUITECTÒNICA DURANT TOT EL SEU PROCÉS, DES DE LA FASE ESTRATÈGICA FINS A LA CONSTRUCCIÓ I ARRIBANT A LA DEFINICIÓ DELS ÚLTIMS DETALLS.

A SUÈCIA, DINS L’EQUIP ESPINAS I TARRASÓ, HA ESTAT TREBALLANT, ENTRE D’ALTRES, AMB CLIENTS COM SVENSKA KYRKAN, FASTIGHETSKONTORET GÖTEBORG, COM A MEMBRE D’UN DELS EQUIPS SELECCIONATS EN EL TALLER INTERNACIONAL RIVERCITY PER A LA TRANSFORMACIÓ DE LA CENTRALA ÄLVSSTADEN, O COM A LÍDER DEL TALLER A “STOCKHOLM ON THE MOVE”, UN PROJECTE SOBRE EL FUTUR DE LA REGIÓ D’ESTOCOLM I EL ROL DE LES INFRAESTRUCTURES PER AL SEU DESENVOLUPAMENT.

ÉS PROFESSOR DE DISSENY URBÀ I ARQUITECTURA A LA UNIVERSITAT CHALMERS DE TECNOLOGIA A GÖTEBORG, SUÈCIA, ON HA ESTAT RECENTMENT DESIGNAT CAP D’ESTUDIS. EL SEU TREBALL ACADÈMIC SE CENTRA EN ELS PROGRAMES MÀSTER, EXPLORANT EL CAMP DEFINIT ENTRE ARQUITECTURA, PAISATGE I INFRAESTRUCTURES, ENTENENT L'ENTORN URBÀ COM UN TEMA COMPLEX QUE CAL ABORDAR TRANSVERSALMENT, I L'ESPAI PÚBLIC COM UNA EINA ESTRUCTURAL EN LA VIDA DE LA CIUTAT. TAMBÉ HA IMPARTIT L’ASSIGNATURA DE CONSTRUCCIÓ A ELISAVA, ESCOLA DE DISSENY, UNIVERSITAT POMPEU FABRA, BARCELONA, I HA ESTAT PROFESSOR CONVIDAT A UMA, ESCOLA D'ARQUITECTURA D’UMEÅ, SUÈCIA.

ÉS TAMBÉ CORRESPONSAL INTERNACIONAL DEL COL•LEGI D’ARQUITECTES (COAC) A SUÈCIA DES DEL 2013.